Afbeelding
www.deeng.nl/agenda

Mozaïek a la Gaudi

dinsdag 12 maart 14:30 - 16:30

Antoni Gaudi was een Catalaanse architect die rond 1900 leefde en destijds markante gebouwen en objecten ontwierp, waarvan de Sagrada Familia het bekendste is. Gaudi wordt beschouwd als een grondlegger van de organische architectuur en was de 1e die gebruik maakte van tegels om zijn mozaïeken te vervaardigen. Vandaag de dag is het een uitdaging om met dezelfde techniek te werken, als waar Gaudi zo beroemd mee is geworden.

Bij De Eng kunt u zelf proberen hoe het is om te werken als Gaudi tijdens de workshop mozaïek, gegeven door Jacqueline van Lusterworkshops. Belangrijk hierbij is dat iedereen zelf op een ontspannen manier kan ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Het werken met wandtegels en de vele kleuren geeft je de gelegenheid om prachtige decoraties te vervaardigen. Je gaat aan de slag met professionele gereedschappen en materialen. Door het gebruik van een mozaïektang kan je de tegels in diverse vormen knippen. Met of zonder patroon creëer je een eigen, uniek kunstwerk. 

Het werkstuk moet 24 uur drogen alvorens het gevoegd kan worden. Daarom wordt er de laatste les gevoegd. 

De workshops worden gegeven op 5, 12 en 19 maart. Aanmelden voor deze workshop doe je door een mail te sturen naar activiteit@deeng.nl

€43 incl. materiaal

Locatie