Stoomcursus Klimaatverandering
Stoomcursus Klimaatverandering Marc ter Horst

Mini-college klimaatverandering

woensdag 14 februari 2024 15:30 tot 16:30

Met kinderboekenschrijver Marc ter Horst

Kinderboekenschrijver Marc ter Horst geeft een stoomcursus klimaatverandering voor iedereen vanaf 8 jaar, dus ook volwassenen. Het is een interactieve presentatie aan de hand van fossielen uit de ijstijd, spannende verhalen en grappige illustraties uit zijn boeken. Tijdens het college mag je Marc alles vragen wat je wilt. En je kunt zelfs een echt fossiel uit de ijstijd winnen bij de Palmen op de Noordpool-quiz!

Marc ter Horst is geen klimaatwetenschapper, maar voor zijn non-fictie kinderboek Palmen op de Noordpool deed hij uitgebreid onderzoek naar de geschiedenis van klimaatverandering en de huidige stand van zaken. Daarbij kreeg hij hulp van wetenschappers zoals klimatoloog Peter Kuipers Munneke. Palmen op de Noordpool won verschillende prijzen, is vertaald in 13 talen en wordt ook door volwassenen graag gelezen.

Locatie