Eerste evensong in Barneveld

zondag 24 september 2023 18:30 tot 19:30

Zondag 24 september zal er voor het eerst in de Barneveldse Emmaüskerk een evensong worden gehouden. De muziek wordt verzorgd door het Amersfoorte St. Joris Kamerkoor dat al ruime ervaring heeft wat betreft het meewerken aan evensongs. Organist is Arjan Veen uit Woudenberg die als organist verbonden is aan de Maartenskerk in Doorn en de Grote kerk van Vianen. Als vesperorganist is hij verbonden aan de Utrechtse Domkerk. Dirigent is Wouter Verhage die koordirectie studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt.Een evensong is een dagelijkse kerkdienst aan het eind van de middag waarbij het grootste deel van de dienst gezongen wordt door een koor. Grote Engelse componisten hebben muziek geschreven voor de evensong. Aanstaande zondag zal muziek klinken van o.a.  Byrd, Stanford en Händel. Het grootste deel van de gezongen muziek is engelstalig (met Nederlandse vertaling) maar de hymnes, liederen voor de samenzang, de schriftlezingen en de gesproken gebeden zijn in het Nederlands.De evensong begint om 18.30 uur en toegang is gratis.

Locatie