Lezing Marc ter Horst
Lezing Marc ter Horst Bibliotheek Barneveld

Lezing Marc ter Horst

donderdag 23 november 2023 20:00 tot 21:30

Marc ter Horst schrijft prentenboeken, non-fictie kinderboeken, verhalen en jeugdromans. Bijna altijd speelt de natuur, de aarde en/of het klimaat een belangrijke rol. Marcs boeken worden regelmatig bekroond en veel vertaald.

Marc vertelt zelf over zijn lezing:

Op speciaal verzoek heb ik ook een programma voor volwassenen ontwikkeld. Want klimaatverandering is iedere dag in het nieuws, maar hoe zit het nou precies met de orkanen, hittegolven en overstromingen? Met windmolens, waterstof en warmtepompen? Hoe weten we zo zeker dat het onze schuld is? Wat zijn de oorzaken, gevolgen, maatregelen? Ik ben geen klimaatwetenschapper, maar voor Palmen op de Noordpool deed ik uitgebreid onderzoek naar de geschiedenis van klimaatverandering en de huidige stand van zaken.

In mijn lezingen over klimaatverandering praat ik ook volwassenen op een toegankelijke en boeiende manier helemaal bij. Zodat ook zij weten waar het over gaat als ze lezen over bijvoorbeeld ijskernonderzoek, tipping points of de Keelingcurve. Voor leerkrachten geef ik extra tips over hoe je klimaatverandering in de klas kunt behandelen.

Tickets: https://barneveld-kootwijkerbroek-voorthuizen.op-shop.nl/745/lezing-marc-ter-horst/23-11-2023

Locatie