Afbeelding
n.v.t.

The Descendants in Filmhuis Garderen

vrijdag 27 oktober 2023 19:30 tot 22:30

Advocaat Matt King (George Clooney), een rijke landeigenaar, is getrouwd met een prachtige vrouw, die door een ernstig bootongeluk in een terminale coma ligt. Zijn openlijk rebellerende dochters, de bijdehante Scottie van tien en de opstandige Alexandra van zeventien,  tonen hem zonder pardon dat hij voldoet aan het cliché van de afwezige vader. Op zijn eigen onbeholpen wijze tracht hij de relatie met hen te herstellen. Tegelijkertijd moet hij beslissen over de verkoop van een stuk grond dat al sinds 1860 in het bezit van zijn familie is, en dat zij geërfd hebben van hun adellijke voorouders. Wanneer Alexandra hem vertelt dat haar moeder ten tijde van het ongeluk een verhouding had, wordt Matt gedwongen om op een andere wijze naar zijn leven en zijn nalatenschap te kijken. Samen met zijn twee dochters gaat hij op zoek naar de persoon met wie zijn vrouw een verhouding had. Deze film, wederom van regisseur Alexander Payne, werd genomineerd voor vijf Oscars, waarvan er één werd verzilverd voor het beste scenario. George Clooney, begeerd vrijgezel en Nespresso model werd voor zijn rol in deze film bekroond met een Golden Globe, maar wordt bijna van het doek gespeeld door Shailene Woodley die zijn dochter Alexandra speelt.

Geef je op via de website: www.dewardborg.nl

Locatie