Afbeelding
Christine Urbach

Ouvertures van een ver verleden

dinsdag 31 januari 2023 20:00 t/m zaterdag 31 december 21:30

Wat is jouw bestaansrecht? Wat is jouw identiteit? En wat als je een Nederlander bent, maar de ander jou niet zo ziet? Wat het betekent als je noch Nederlander noch Indonesiër bent. In een zoektocht naar haar identiteit gaat schrijfster Christine Urbach op zoek naar het vergeten verleden van haar vader. 

Op deze reis komt ze erachter wat het betekent om te leven in een onzekere wereld. Wat hetbetekent als je noch Nederlander noch Indonesiër bent. Maar ook wat het betekent om een Indo te zijn in Nederlands-Indië, de Republiek Indonesië en tenslotte in Nederland.

Tijdens haar zoektocht vertelt haar vader en neemt hij haar mee op een emotionele reis door zijn leven. In het boek Ouvertures van een ver verleden volgt de lezer dit pad van de vader en de zoektocht van de dochter en ontdekt dat keuzes van anderen en gebrek aan keuzevrijheid het leven zodanig bepaald, dat haar vader niet het leven kon gaan leven waarnaar hij verlangde.

Christine Urbach neemt u tijdens deze lezing mee op een unieke reis door het leven van een Indo, van een gewone man. U mag heel dichtbij komen en meeleven met de gelukkige momenten, het verdriet en de hoop. Om aan het einde het antwoord te krijgen op de vraag wie ben je om wie je bent. Zijn kleinzoon Christiaan Cornelissen, begeleidt deze lezing muzikaal op de piano en treedt daarmee in de voetsporen van zijn opa.

Aanmelden kan via www.bibliotheekbarneveld.nl. Een ticket is €3,50 euro en is inclusief een kopje koffie of thee.

Locatie