Afbeelding
Pauw Media

Veteranendag gemeente Barneveld

zaterdag 24 september 2022 13:00

[BARNEVELD] De gemeente Barneveld houdt zaterdag 24 september samen met het Veteranencomité Barneveld voor de dertiende keer de Veteranendag.

Veteranen zijn die dag vanaf 11.15 uur welkom in de hal van het gemeentehuis. Na een welkomstwoord door burgemeester Jan Luteijn en de gezamenlijke lunch toeren de veteranen met historische voertuigen door verschillende dorpen van de gemeente Barneveld. ,,Tijdens de rondrit is het marinierskoor van de partij om de rondrit – letterlijk en figuurlijk – luister bij te zetten. Na afloop biedt de gemeente Barneveld de deelnemers op het gemeentehuis  een ‘blauwe hap’ (rijsttafel, red) aan.’’

De hoofdroute van de rondrit is als volgt: Barneveld, Terschuur, Voorthuizen, Garderen, Kootwijk en weer naar het  centrum van Barneveld.

13.00 uur
Het mariniers koor ‘zwaait’ de veteranen zingend uit op het plein voor het gemeentehuis.

13.15 / 14.00uur
Aanwezig bij Neboplus aan de Johan de Wittlaan in Barneveld. Het mariniers koor treedt hier op en er is gelegenheid om met veteranen in gesprek te gaan.


14.20 uur
ronde Terschuur

14.45 /15.30 uur
Verwachte aankomst Nieuw Avondrust in Voorthuizen. Ook hier treed het mariniers koor op en heeft u de gelegenheid om in gesprek te gaan met een veteraan.

15.30 uur

Vertrek richting Garderen met een verwachte aankomst rond 15.45 uur.  Vervolgens wordt een rondje door het dorp Garderen gemaakt.

16.00 uur

Ronde Kootwijk.

17.15 uur
Aankomst gemeentehuis voor de blauwe hap.

Locatie

  • Gemeentehuis
    Raadhuisplein 2
    3771er
    Barneveld