Orgelconcert Arjan Breukhoven
Orgelconcert Arjan Breukhoven Arjan Breukhoven

Orgelconcert Arjan Breukhoven

zaterdag 13 augustus 2022 19:30 t/m 20:45

Organist Arjan Breukhoven speelt in Voorthuizen

 

Filmmuziek op een zomeravond in de Gereformeerde Kerk

 

VOORTHUIZEN – De uit Rotterdam afkomstige organist Arjan Breukhoven komt met een geheel vernieuwend programma op zaterdag 13 augustus naar Voorthuizen. Een programma met soundtracks, met filmmuziek gespeeld op orgel. Een unieke combinatie die ook in Nederland geheel nieuw is.

Filmmuziek

Dit keer geen programma met literatuur of improvisaties. Arjan zette een heel filmprogramma op cd. Voor zover bekend is dit de allereerste orgel-cd ter wereld met filmmuziek. Op de cd, en natuurlijk ook tijdens het concert, speelt de organist soundtracks van bijvoorbeeld de film Mission Impossible, maar ook muziek uit The Deer Hunter, Indiana Jones, Bohemian Rhapsody, Platoon en meerdere wereldberoemde speelfilms. Prachtige melodische composities, maar ook spectaculair vuurwerk op orgel.

Uniek

Arjan Breukhoven speelt jaarlijks in vele landen van de wereld. Ook is hij een regelmatig terugkerend gastorganist in de Gereformeerde Kerk. Hij presenteerde al vele keren solo-cd’s. Een serie met improvisaties en een serie cd’s met onder andere bijzondere transcripties. Heel succesvol was de cd Bach & Friends, maar ook met collega musici presenteerde hij vele cd’s zoals met collega Evert van de Veen. Maar dit concept op orgel is echt uniek in de orgelwereld, en dat gespeeld op een heerlijke zomeravond in augustus.

Kaarten

Het concert op 13 augustus begint om 19:30 uur. Kaarten a € 7,00 zijn verkrijgbaar op de avond van het concert in de kerk! Kinderen t/m 15 jaar hebben gratis toegang.

 

Locatie

  • Gereformeerde Kerk
    Hoofdstraat 142
    3781ak
    Voorthuizen