Afbeelding
Bram van den Heuvel

Openluchtdienst kerken Voorthuizen

zondag 26 juni 2022 10:00

[VOORTHUIZEN] De kerken in Voorthuizen houden zondagochtend 26 juni vanaf 10.00 uur samen een openluchtdienst met als thema ‘Gul en Gastvrij’ op het Oranjeterrein aan de Roelenengweg 27.

Het thema verwijst volgens de gezamenlijke kerken naar de oorlog in Oekraïne. ,,Opnieuw wordt ons de vraag gesteld: wat doet het ons? En wat doen wij ermee? En wat mooi om te zien, dat de huizen opengaan. Dat de armen open gaan. Eten, drinken en kleding worden gedeeld. Geld gegeven’’, aldus een van de organisatoren. 

DORPSVISIE Maar het thema verwijst ook naar de dorpsvisie van Voorthuizen, waarin het om gastvrijheid draait en een bijbeltekst uit het Evangelie volgens Johannes. De voorgangers van de openluchtdienst merken hierover op: ,,Net zoals zijn Vader de zon laat opgaan voor alle mensen, net zo wil Jezus voedsel geven aan alle mensen, gelovig of niet gelovig. Dit is de gulheid en gastvrijheid van onze Heer. Bij de Heer is iedereen welkom’’.

Locatie

  • Oranjeterrein
    Roelenengweg 25

    Voorthuizen