De optredende band
De optredende band Sebastiaan Lit

Countryland sessions met The Shiny Moonlit Boys in het Rebellenhonk op 3 December

zaterdag 3 december 2022 19:00 t/m 22:00

Het was tijdens een jamsessie in La Roche, Frankrijk, dat Sebastiaan Lit

(gitaar) en Gijsbert Ditweg (dobro) elkaar ontmoetten. Een ontmoeting die bij terugkeer in Nederland resulteerde in de vorming van een band:

The Shiny Moonlit Boys. Ze vonden in Mark Schilder (banjo), Jean Paul Joosten (mandoline) en Laurens Joensen (bas) drie instrumentalisten die de band mede een prachtig traditioneel bluegrass geluid geven.

De invloed van de grondleggers van de bluegrassmuziek klinkt door in hun werk. Bill Monroe, Flatt & Scruggs en vele andere artiesten die trouw blijven aan de traditionele stijl zijn hun voorbeelden.

De band speelt regelmatig in café’s en kleine zaaltjes in het land, maar heeft ook tot het internationale festivalcircuit weten door te dringen.

In mei stonden ze nog op het EWOB podium in Voorthuizen, maar ze hebben ook op verschillende andere festivals in diverse Europese landen opgetreden. Daarbij hebben ze ook samengespeeld met verschillende bekende bands, zoals de Po’ Ramblin’ Boys, Seth Mulder & Midnight Run en Mile Twelve.

Op zaterdag 3 december zijn The Shiny Moonlit Boys te bewonderen in Countryland Sessions, in Het Rebellenhonk aan de Prins Hendrikweg 15 in Barneveld. Aanvang 19:00 uur, zaal open om 18:30 uur. Toegang bij Countryland Sessions is gratis.

Locatie