‘Intimiderende, haast vijandige politie-inval’ bij hondenfokkerij Barneveld

20 jun, 16:30 Overig
Fam. Polhout
Politie- en omgevingsdienstmedewerkers op het terrein van hondenfokkerij Priskimberhoeve in Barneveld.
Politie- en omgevingsdienstmedewerkers op het terrein van hondenfokkerij Priskimberhoeve in Barneveld.

BARNEVELD Het voelde alsof ze vreemden waren op hun eigen terrein. De familie Polhout kreeg vorige week dinsdag onverwacht bezoek van een behoorlijke politiemacht bij haar hondenfokkerij Priskimberhoeve in Barneveld. Een standaardcontrole, zo werd hen verteld, maar zo voelde het voor eigenaar Cees Polhout zéker niet. ,,Het was allemaal erg intimiderend.” 

Zo’n vijftien man sterk stond er aan agenten, omgevingsdienstmedewerkers en dierenartsen bij de poort aan de Gelkenhorsterweg. ,,Wij hebben eerder controles gehad, dan waren ze hooguit met z’n tweeën. Nu ging het om een stevige politiemacht”, zegt Cees Polhout, eigenaar van de hondenfokkerij. ,,Er werden acht auto’s bij ons voor geparkeerd: vier politieauto’s, één van de omgevingsdiens..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.