De Stroeërschoolweg buiten de bebouwde kom van Stroe.
De Stroeërschoolweg buiten de bebouwde kom van Stroe. Opsporing Verzocht

Politie krijgt drie nieuwe tips in zaak dode wolf Stroe

Overig

STROE (ANP) De politie heeft woensdag drie nieuwe tips binnengekregen over de doodgeschoten wolf die vrijdagmorgen 1 oktober werd gevonden in een greppel tussen de Stroeërschoolweg en de spoorlijn bij Stroe.

Dinsdagavond meldde de politie in het tv-programma Opsporing Verzocht op zoek te zijn naar twee mannen die kort voor de vondst van de dode wolf zijn gezien op de Stroeërschoolweg. Woensdagmorgen was daar nog geen enkele tip over binnengekomen, maar later in de ochtend meldden zich toch drie tipgevers, aldus een woordvoerster. Of de tips belangrijk zijn, moet uit nader onderzoek blijken.

De mannen die gezien zijn, droegen volgens de politie een blauwe overall en kaplaarzen. Ze stonden bij een witte bestelauto en een grijs-blauw busje met een kleine aanhanger (trailer). Onderzoek toonde eerder al aan dat de wolf waarschijnlijk niet in Stroe is doodgeschoten. Het dier is daar waarschijnlijk in de greppel gelegd. De wolf had een territorium in natuurgebied Planken Wambuis tussen Otterlo en Ede.

Stichting De Faunabescherming heeft een beloning van 16.000 euro uitgeloofd voor de tip die naar de dader of daders leidt. Dat geld is bijeen gebracht via een inzameling. De Faunabescherming vindt het belangrijk dat de zaak wordt opgelost om te voorkomen dat anderen ook wolven gaan doodschieten. De wolf is een zwaar beschermd dier. Het is verboden om het dier te bejagen of te doden. Er loopt een strafrechtelijk onderzoek naar de doodgeschoten wolf. 

De doodgeschoten wolf werd gevonden in een greppel bij Stroe.
advertentie
advertentie