Afbeelding
WH Fotografie

Meisjes uit gemeente Barneveld zwaargewond bij ongeval in Harskamp

30 mei 2023 om 20:02 Ongeval

HARSKAMP Twee meisjes van 15 en 16 jaar uit de gemeente Barneveld zijn dinsdagavond volgens de politie zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Harderwijkerweg in Harskamp.

De meisjes reden op een scooter in de richting van Harskamp en staken aan het einde van het fietspad de Harderwijkerweg over. Daar kon een vanuit Harskamp komende auto de scooter niet meer ontwijken. De meisjes zouden de wagen over het hoofd gezien doordat er een bestelbus langs de weg stond.

De automobiliste, een 19-jarige Harskampse, bleef ongedeerd. Zij is volgens de standaardprocedure aangehouden voor verhoor. De meisjes op de scooter raakten ernstig gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht, één van hen onder begeleiding van een trauma-arts. Het ongeval gebeurde rond 19.10 uur.

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse: meerdere ambulances, politie-auto’s en een traumahelikopter. De Harderwijkerweg (N310) was door het ongeval enkele uren afgesloten voor het verkeer.

Beide bestuurders zijn gecontroleerd op eventueel middelengebruik, maar hier bleek geen sprake van. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeluk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie