Afbeelding
Persbureau Midden Nederland

Auto crasht na politie-achtervolging, bestuurder (18) zwaargewond

15 april 2021 om 07:25 Ongeval

OTTERLO Een jonge automobilist is in de vroege nacht van woensdag op donderdag zwaargewond geraakt toen de wagen op de Arnhemseweg (N310) bij Otterlo crashte tijdens een achtervolging door de politie. Dat gebeurde rond 00.20 uur.

Volgens de politie gaat het om een 18-jarige jongeman zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie kwam in actie op de snelweg A12 bij de grens met Duitsland na een ANPR-melding, een systeem van automatische kentekenherkenning.

,,Toen we de auto zagen, ging deze er vandoor richting Arnhem en zetten we de achtervolging in’’, meldt de politie op Twitter. ,,Hierbij raakte ook een politiewagen beschadigd.’’

Op de provinciale weg N310, kort voor Otterlo vanuit de richting Schaarsbergen, raakte de auto volgens de politie van de weg. ,,Meteen hierop hebben onze collega’s en andere hulpverleners eerste hulp verleend. De 18-jarige bestuurder is met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht.’’ De crash was zo hard dat het motorblok van de auto meters verderop lag.

Een mobiel medisch team arriveerde met een traumahelikopter om assistentie te verlenen. De trauma-arts ging mee in de ambulance naar het ziekenhuis.

De N310 was enige tijd volledig afgesloten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie